Malzeme Listesi
5 adet taze yumurta2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı taze süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un:)
Kreması için
0.5 lt süt
1 su bardağı un
1 adet taze yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
100 gram peynir(labne peynir)
Sos İçin
3 su bardağı süt
1 paket kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
Üstüne dökmek İçin
Hindistancevizi
Halley pasta tarifi
şekerle yumurtalarımızı çırpalım ardından vanilyayı sütü ve zeytinyağı ekleyerek çırpmaya devam edin unu ve kabartma tozunu ekleyeyin artık hamurumuz hazır . fırın tepsisinin zeminin yağlayın ve hamuru tepsiye düz bir şekilde yayın ve daha önce ısıtılmış fırında pişirin ve sos malzemeleriyle sosu hazırlayın ardından kare şeklinde kesin ve sosa bulayın. krema malzemelerini peynir hariç karıştırın ve puding kıvamına gelene kadar karıştırın daha sonra labne peyniri ekleyin karıştırmaya devam edin keki enlemesine ortadan 2 ye kesin ve içlerine krema koyun ve üzerlerine ekleyin hindistan cevizine bulayıp sogutucuya atın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder