Çilekli Bitter Pasta


Malzemeler
Çilekli Bitter Pasta
4 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Çikolatalı krema için:

2.5 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı acı kakao
1/3 su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gr bitter çikolata

Kenarları için:

200 gr bitter çikolata

Hazırlanışı:

Toz şekeri ve yumurtaları derin bir kaba alıp, mikser ile yaklaşık 7-8 dakika çırpın.
Şekerler eriyince, üzerine yaptığınız kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yağladığınız 20 cm’lik kek kabına malzemesi ekleyin.



Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Krema için çikolata, vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ilave edip, iyice karıştırın.
Kakao, un ve Nişastayı erittikten sonra tencereyi ocağa koyun.
Muhallebi katılaşana kadar karıştırın.
Katılaşana sonra ocaktan alın.

Üzerine tereyağı, vanilya ve çikolatayı ilave edip, karıştırın.
Keki keskin bir bıçak yardımıyla enine ikiye bölün.

Birinci kata pudingin yarısını döküp, yayın.
Çileğin yarısını üzerine paylaştırın.

İkinci kat keki üzerine koyun.
Kalan kremi üzerine ve kenarlarına yayın.

200 gr bitter çikolatayı eritin.
Pastanın yüksekliğine ve genişliğine göre kestiğiniz yağlı kağıdın üzerine döküp, yayın.
Kalan çiyələklərlə ise pastanın üzerini süsleyin.
Çikolata qıvrılacaq kadar sertleştikten sonra hazırladığınız pastanın kenarlarını kaplayın.
Buzdolabında bekletin.

Katılaştıktan sonra yavaş bir şekilde kağıdı çikolatanın üzerinden alın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder